• CRM Bloggen
  • Posts
  • Månadens sammanfattning – September 2018

Månadens sammanfattning – September 2018

Jag är en sån där person som knarkar nyhetsflöden, bloggar,vloggar och flöden från socialamedier. Jag är speciellt intresserad när det är relaterat till olika CRM-system, försäljning, marknadsföring, support eller företagande. Här listar jag några olika artiklar och källor som jag tycker varit intressanta den senaste månaden. Detta är en ny typ av post hos oss så vi är så klart intresserade att höra vad du tycker!

Säljpodden

Först ut denna gången kommer Mattias Hillestrands podcast Säljpodden. Helt klart en av de bättre svenska podcasts jag har sprungit på. Formatet är ett typiskt intervjuformat där Mattias i varje avsnitt bjuder in en gäst som han sedan diskuterar olika ämnen med. Podden riktar sig framför allt till företagare, säljare och säljchefer och kommer ut ungefär med två avsnitt i månaden.

Du hittar podden på iTunes och Google Podcasts. Du kan även läsa mer på poddens hemsida.

The born salesperson

Seths blog är en av dem mer kända bloggarna internationellt. Bloggen kommer ut dagligen och är handlar om många olika ämnen. Jag läser den inte varje dag men poppar in någon eller några gånger i veckan. Ett typiskt inlägg är ”The Born Salesperson”. Kort men med fokus på att ingen är född till säljare utan alla måste lära sig. Alla inlägg är på engelska.

Surviving CRM

Jukka Niiranen är Microsoft Dynamics MVP och skriver mycket om Microsofts CRM på sin blogg Surviving CRM. Ett något olycksbådande namn kan man kanske tycka men det är en mycket innehållsrik blogg som drar något åt det mer tekniska hållet. En av de artiklar som jag tyckte var intressant under den senaste månaden var ”The End is near for dynamics 365 customer driven updates” som handlar om förändringarna kring när uppdateringar kan ske för online versionen av Dynamics CRM. Microsoft går nu i samma riktning som många andra molntjänster och kommer endast att ha en version för alla användare.

Einstein for Pardot is Here!

Salesforce Ben är en blogg du inte kan ha missat om du är intresserad av Salesforce CRM-system. Det kommer ut nytt material flera gånger i veckan. Eftersom det nu börjar närma sig Winter 19 releasen av Salesforce så har det skrivits flera artiklar om vad vi bör förvänta oss i oktober. Extra intressant tycker jag att ”Einstein for Pardot is Here!” är som beskriver den nya AI-funktionaliteten som kommer till Pardot med bland annat ”Campaign Insight” och ”Behaviour Scoring”. Är du intresserad av andra nyheter för framför allt Sales Cloud skall du ta en titta på vår blogg och vlogg om Winter 19 releasen.

The Active Campaign Podcast

Sist men inte minst vill jag tipsa om ytterligare en Podcast – ”The Active Campaign Podcast”. Active Campaign är ett marketing automation verktyg med fokus på epost och nyhetsbrevshantering. Podcasten dem driver är väldigt bred och handlar om allt från att arbeta med marknadsföring, driva & utveckla företag till personlig effektivitet. Även denna podcasten är i ett intervju format och gästerna kommer från en bred bakgrund vilket gör programmen intressanta. Endast på engelska.

Vi har inte tidigare skrivit så mycket om Active Campaign men kommer med största sannolikhet att göra det i någon post i framtiden. Jag hoppas att du här fått tips om någon källa med information som du tidigare inte kände till! Har du kanske en blogg eller sida som du gillar? Varför inte tipsa om den i kommentarerna nedan!

Reply

or to participate.